Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα 21 ομάδες διαδικτύου που παρακινούν για μη χρήση μάσκας σε σχολεία

Υπεβλήθησαν σήμερα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού.

Ειδικότερα:

-10 περιπτώσεις σχετίζονται με αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία,

-1 περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και

-10 περιπτώσεις σχετίζονται με αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, εν αναμονή της έναρξης της νεάς σχολικής χρονιάς, κι ενώ οι λοιμωξιολόγοι και το υπουργείο Παιδείας βάζουν καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληθαίνουν οι ομάδες που παρακινούν γονείς να μην επιτρέψουν τη μάσκα στα παιδιά τους.

«Όλα τα παιδιά στο σχολείο χωρίς μάσκες. Aς καταλάβουν ότι τα παιδιά μας δεν είναι πιόνια τους!» αναφέρει μια ανάρτηση.

Ενδεικτικά, μια σελίδα στο facebook που μετρά πάνω από 20.000 μέλη κι έχει φόντο ένα παιδί που φορά μία μάσκα και γράφει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».  Οι γονείς αφήνουν οργισμένα μηνύματα και καλούν τα υπόλοιπα μέλη να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα!

«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελωμένους. Όχι….. δεν θα σας κάνω το χατίρι. Θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι» γράφει άλλη ανάρτηση.

Πολλές ομάδες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, που ερευνούν αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.  ην ίδια ώρα, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αμφιβολίες για τν ύπαρξη του ιού αυξάνονται ανησυχητικά, καθώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων οδηγεί σε αύξηση των περιστατικών επικίνδυνης χαλάρωσης και αδιαφορίας στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

 

Πηγή: skai.gr