Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Ανδραβίδα - Ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή

Εκτός της Ηλείας, η δόνηση έγινε αισθητή σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και προς το Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία - Τσελέντης:  "Πολύ νωρίς να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος - Είναι το πιο πιθανό"

Σεισμική δόνηση 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ηλεία στις 8.34 το βράδυ, με το επίκεντρο του σεισμού να είναι η περιοχή μεταξύ Βαρθολομιού και Αμαλιάδας στην Κυλλήνη.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 14 χιλιόμετρα.

Εκτός της Ηλείας, η δόνηση έγινε αισθητή σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και προς το Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία.

Έως τις 9.20 το βράδυ είχαν σημειωθεί 5 μετασεισμοί στον ίδιο εστιακό χώρο ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 2.7R. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξει μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, με τους επιστήμονες να παρακολουθούν την εξέλιξη αυτή.

"Πολύ νωρίς να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος - Είναι το πιο πιθανό"

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτό είναι το πλέον πιθανό τονίζει με ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης για τον σεισμό που ταρακούνησε την Ανδραβίδα και τις γύρω περιοχές. 

"Θα ακολουθήσουν σίγουρα πάρα πολλοί μικρότεροι (μετ)ασεισμοί που θα γίνονται πολύ αισθητοί" τονίζει ο κ. Τσελέντης. 

"Λαμβάνετε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης" υπογραμμίζει, παραθέτοντας σχετικό πίνακα. 

Πηγή: skai.gr