Σε τρία μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στην Ρόδο - « Μάχη» από πυροσβέστες και εθελοντές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα όλο το νησί - Μάχη και από τα εναέρια μέσα για ακόμα μία ημέρα μέχρι και τη δύση του ήλιου

Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λογω αναζωπυρώσεων, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός και υπάρχει και τρίτο μέτωπο προς το χωριό Λαχανιά.

Φωτια

Και στα τρία μέτωπα δίνονται μάχες προκειμένου να περιοριστούν από πυροσβέστες και εθελοντές ενώ συνέδραμαν στη μάχη αυτή μέχρι τη δύση του ήλιου τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και την περιοχή των Απολλώνων, όπου και αντιμετωπίζονται με αντιπυρικές ζώνες και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να περιοριστούν.

Ρόδος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε για ένατη ημέρα.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Πηγή: skai.gr