ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια στο Βελεστίνο - 112 για ετοιμότητα και σε Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο - Έκλεισε η Εθνική

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Τραυματίστηκε πυροσβέστης ο οποίος και φέρει εγκαύματα β' βαθμού - Η φωτιά κινείται απειλητικά προς σπίτια -  Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βελεστίνο στον δρόμο προς Αερινό η οποία πλησιάζει απειλητικά οικισμό της περιοχής. Λίγο μετά τις 15:30 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τους κατοίκους των χωριών Άγιος Γεώργιος, Βελεστίνο και Σέσκλο. Ήδη εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια στο Βελεστίνο, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ένα ποιμνιοστάσιο έχει ήδη τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ δίνεται μάχη το μέτωπο να μην προχωρήσει προς τα σπίτια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι από τη φωτιά στο Βελεστίνο τραυματίσθηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα β΄βαθμού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η φωτιά ξεκίνησε μέσα από χωράφια και πιθανότατα οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα.
 
 

Το υπουργείο συστήνει στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγιου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται αυτή την ώρα από τους κατοίκους.

Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
 

Μλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 1003, ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Παλληκάρης επισήμανε ότι η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα και έχουν καταφέρει να περιορίσουν το ένα. 

Δείτε φωτογραφία από το Πυρκαγιά Ενημέρωση στο Facebοοκ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά καθώς απειλεί σπίτια. 

Πηγή φωτογραφιών: thenewspaper.gr 

Πηγή: thenewspaper.gr