ΚΑΙΡΟΣ

Σαν σήμερα: 1 Ιουλίου 2015 – Το «όχι» που έγινε «ναι» στο δημοψήφισμα - Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Τις πρώτες ημέρες του 2015 όλοι είχαν την αίσθηση ότι η Ιστορία γράφεται μπροστά στα μάτια τους. Ωστόσο, σύντομα οι αυταπάτες διαλύθηκαν...   

  • 1828 ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», διοικητή τον Ιταλό Λοχαγό Σαλτάλι και ανώτερο επόπτη τον Βαυαρό συνταγματάρχη Έιδεκ. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» το μότο της σχολής.

  • 1932 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ

Δύο μήνες μετά τη χρεωκοπία της Ελλάδας, διοργανώνεται συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως ενάντια στις αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Η Χωροφυλακή επιτίθεται στους συγκεντρωμένους και αρχίζουν συγκρούσεις που επεκτείνονται σε όλη τη γύρω περιοχή.

  • 1944 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ

Θα αποφασιστεί η σύσταση δύο νέων οργανισμών: του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το δολάριο θα αντικαταστήσει τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

  • 2015 «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλεί τους πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, με στόχο μία καλύτερη συμφωνία.
 

Πηγή: skai.gr