Πανδαιμόνιο κατά τη μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Πανδαιμόνιο επικράτησε κατά την μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης Τζορτζίνα, δέχθηκε προπηλακισμους και βρισιές κατά την είσοδό της στο κτίριο που έγινε υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.

Στο περιστατικό παρανέβησαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.

Δείτε τι συνέβη

Οδηγήθηκε στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για όσα της καταλογίζονται.

Η κατηγορουμένη συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, αναμένεται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού να αρνηθεί όσα της καταλογίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίζεται για τον θάνατο της 9χρονης.

Δείτε την άφιξη της κατηγορούμενης στα δικαστήρια:

Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Πέντε φορές προσπάθησε να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έγιναν πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, σε διάστημα μόλις 13 ωρών από τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 9χρονη.
 
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η Πισπιρίγκου φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022. 

Συγκεκριμένα, στις 11πμ το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά, περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11.25πμ παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη λύση, την ίδια ημέρα στις 2.30μμ καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 6.30μμ διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα. 

Η χαριστική βολή ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg ανά mL αίματος, δόθηκε στις 2.28μμ στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της με 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς καταλήγει. 

Σημειώνεται ότι στις 8 Απριλίου 2021 η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί λίγες ημέρες αργότερα έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο αναισθησιολόγος κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα, ωστόσο η 9χρονη έμεινε τετραπληγική.

Σοκαριστική είναι η κουβέντα της Πισπιρίγκου προς γιατρό, ενώ ο ίδιος και οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να σώσουν την Τζωρτζίνα.

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: '«Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί'».

Τα ερωτήματα που θέτει η δικογραφία

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της "ιατρικό επεισόδιο" με "τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της". Και πως στις 11 Απριλίου , μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν "χτύπησε" στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη , αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο. Ήταν τόσο "κόντρα" με την κρισιμότητα της στιγμής η αντίδραση της, που προκάλεσε εντύπωση σε μία νοσηλεύτρια η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.

Οι συμπεριφορές που κατέγραψαν οι έρευνες των διωκτικών αρχών

Παράλληλα με τα ιατρικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το παιδί καταλήξει, φαίνεται πως οι διωκτικές αρχές πλησίασαν την υπόθεση παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις της μητέρας και πριν αλλά μετά τον χαμό του μοναδικού πλέον παιδιού της, με αφετηρία τον χαμό των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021. Ο τρόπος που η μητέρα αντιμετώπισε την πλέον οδυνηρή συνθήκη για έναν γονιό άρχισε να προβληματίζει. Σχεδόν αμέσως μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε "απίστευτη τραγωδία για οικογένεια στην Πάτρα" με αναφορά στην απώλεια τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια, ξεκίνησε και η εστίαση των Αστυνομικών στο περιβάλλον των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ασυνήθιστη εξωστρέφεια που επέδειξε μετά τον θάνατο της 9χρονης η κατηγορουμένη, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών με τους ειδικούς να αναφέρονται σε ιδιαίτερη "αποστασιοποίηση της" από αυτό που της συνέβη. Φαίνεται επίσης να καταγράφηκε και ως εξαιρετικά σπάνια, για μητέρα που έχασε το παιδί της, η χρήση λέξεων που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν υποστεί τόσο κατακλυσμιαία, ανυπέρβλητα γεγονότα , όπως η απώλεια παιδιού για τους γονείς.

Η ίδια η κατηγορουμένη , σε συνεντεύξεις της πριν κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης έχει δώσει απαντήσεις σε αρκετά από αυτά τα ερωτήματα και εκτιμάται ότι σε ανάλογο πλαίσιο θα κινηθεί και απολογούμενη. Ενδεικτικά, έχει υποστηρίξει πως μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, η προσπάθεια της ίδιας και του συζύγου της ήταν να ζουν απόλυτα φυσιολογικά και να μην εκδηλώσουν πένθος ώστε να μην επηρεαστεί η ζωή της Τζωρτζίνας.

Επίσης έχει πει ότι μετά τον θάνατο της 9χρονης, μέλημα τους ήταν να αμυνθούν σε όσα λέγονταν σε βάρος τους. Αναφέρθηκε παράλληλα σε συμβάντα που υπέστη η 9χρονη ενώ ήταν σε ΜΕΘ. Αντίστοιχα μετά την συνάντηση που είχε στην ΓΑΔΑ το Σάββατο με την κατηγορουμένη και ο συνήγορος της κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε "περιστατικά που συνέβησαν σε μέρες που η μητέρα δεν ήταν μπροστά".

Για την 33χρονη, η σημερινή διαδικασία απέχει παρασάγγας από μία συνέντευξη καθώς στο τέλος της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αποφάσεις της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα που θα αφορούν την στέρηση ή μη της ελευθερίας της.

Σε αυτήν τη διαδικασία που ξεκινά για την 33χρονη, φαίνεται πως δεν θα έχει πια στο πλευρό της τον πατέρα των παιδιών της ο οποίος αποκαλώντας την σύζυγό του "κατηγορουμένη" δήλωσε πως "θέλει απαντήσεις", στάση με την οποία προοιωνίζεται πλήρη διαφοροποίησή του.

Η σημερινή μέρα για την 33χρονη αναμένεται πως θα είναι μεγάλη και επίπονη, όμως, όπως αναφέρουν δικαστικοί και νομικοί, μετά το τέλος της απολογίας θα αρχίζει η κύρια έρευνα για την υπόθεση και θα δρομολογηθούν και άλλες εξελίξεις με συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις που αναμένεται να γίνουν .

Εκταφή της Τζωρτζίνας

Εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας προκειμένου να εξεταστεί τι υπάρχει στο tablet που είχε τοποθετήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο φέρετρό της 9χρονης κόρης της, φαίνεται να έχει ζητήσει η εισαγγελεία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η εκταφή του κοριτσιού να γίνει κι εντός των επόμενων ωρών, καθώς η εντολή έχει δοθεί και μένει να φανεί πότε θα εκτελεστεί.

Όπως είχε εξηγήσει στον ΣΚΑΪ ο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή.

Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

Πηγή: skai.gr