Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο, εκκενώθηκε το χωριό Αποδούλου - Πύρινα μέτωπα σε Ξάνθη και Δράμα

Να παραμείνουν σε ετοιμότητα κάλεσε τους κατοίκους της Γενισέας Ξάνθης το 112 - Δεν απειλούνται οικισμοί στο Δοξάτο Δράμας,σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε χθες Τετάρτη στο νότιο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Αμαρίου. Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης σε  χορτολιβαδική έκταση, στον οικισμό Χορδάκι και λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε και στον Δήμο Αγίου Βασιλείου. 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εστάλησαν δυο νέα μηνύματα από το 112, λόγω της αναζωπύρωσης που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Το πρώτο κάλεσε τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήχησε νέο 112 που καλούσε για εκκένωση του Αποδούλου με κατεύθυνση προς Φουρφουρά.

φωτιά 112

Σε πλήρη σχηματισμό επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται από το βράδυ στην περιοχή, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 δασοκομάντος που μετέβησαν αεροπορικώς από την Αθήνα, 47 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό.

Στο μέτωπο της φωτιάς έχουν σπεύσει ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικης Νίκος Ρουμελιώτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε χαμηλή βλάστηση στη Γενισέα Ξάνθης - Να παραμείνουν σε ετοιμότητα κάλεσε τους κατοίκους το 112

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση και στη Γενισέα Ξάνθης. Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, ενώ για την κατάσβεση συνδράμουν επίσης 4 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σε μήνυμά του το 112 κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα. 

Πύρινο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή στο Δοξάτο Δράμας - Δεν απειλούνται οικισμοί

Φωτιά έχει πιάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμπάκι Δοξάτου Δράμας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες καίνε σε δύσβατη περιοχή, με το βάρος των προσπαθειών κατάσβεσης να πέφτει στα εναέρια μέσα, τα οποία είναι 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, χωρίς να απειλείται κάποιος οικισμός.

Πηγή: skai.gr