ΚΑΙΡΟΣ

Προτάσεις εισαγγελέα για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Πακέτο περιοριστικών μέτρων για να διασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον της δικαιοσύνης προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τον οποίο λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση της Proton Bank.

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ωστόσο, δεν θα αποφυλακιστεί άμεσα με τη λήξη του 18μηνου καθώς σε βάρος του εκκρεμεί και άλλο ένταλμα προσωρινής κράτησης για άλλη υπόθεση.

Ο εισαγγελέας προτείνει για τον κ. Λαυρεντιάδη απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση διαμονής εκτός Αττικής, απαγόρευση επιβίβασης σε πλωτό ή εναέριο μέσο, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα κ.α.

Για τέσσερις συγκατηγορούμενούς του στη υπόθεση της Proton Bank που ειναι προφυλακισμένοι και οι οποίοι αποφυλακίζονται μετά τη λήξη του 18μηνου, ο εισαγγελέας προτείνει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη για υπόθεση της Proton Bank, εκτός απρόοπτου, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την έναρξη νέου δικαστικού έτους, το Σεπτέμβριο, καθώς το συμβούλιο εφετών πρόσφατα με βούλευμα του παρέπεμψε στο εδώλιο όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, πλην τριών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου