Πώς φυλάσσονται τα «περάσματα» στον Έβρο: O ΣΚΑΪ σε περιπολία συνοριοφυλάκων

Ο ΣΚΑΪ στην άκρη της Ελλάδας ακολουθεί τα μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να φτάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη.

Στη Νέα Βύσσα και συγκεκριμένα στο σημείο που φαίνεται πιο καθαρά η Ανδιανούπολη υπάρχουν παρά πολλά περάσματα όπου καθημερινά μετανάστες επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα.

Το θράσος των διακινητών πολλές φορές ξεπερνά κάθε όριο, όπως φαίνεται στο ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ στρατιώτες έχουν εντοπίσει μια ομάδα μεταναστών στην τουρκική όχθη και ξαφνικά εμφανίζεται ένας άντρας κρυμμένος μέσα σε βάρκα που είναι καμουφλαρισμένη από τα κλαδιά.

Ο διακινητής αντιλαμβάνεται τους έλληνες στρατιώτες και δε διστάζει να κάνει χειρονομίες προς το μέρος τους.

Ο διακινητής δεν καταφέρνει να πάρει τους μετανάστες. Οι στρατιώτες ενημέρωσαν την περίπολο. 

Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ βρέθηκε σε περιπολία συνοριοφυλάκων και αστυνομικών στα χερσαία σύνορα, στο χωριό Βύσσα, δίπλα στις Καστανιές Έβρου, σε ένα από τα σημεία που έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές τα τελευταία 24ωρα να περάσουν μετανάστες.

Στην ουσία προσπαθούν να δουν σε όλα τα σκοτεινά σημεία που μπορούν να κρύβονται και τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να περάσουν στην Ελλάδα. Λειτουργούν αποτρεπτικά. 

Υπάρχουν πολλά μυστικά περάσματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα που οι μετανάστες θεωρούν ότι δεν θα υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής από την δράσης της αστυνομίας και τους αριθμούς των συλλήψεων έχει αποδειχθεί πως γίνονται αντιληπτοί, είναι άμεση η επέμβαση της αστυνομίας, ακινητοποιούνται και στην συνέχεια συλλαμβάνονται.

Όλα αυτά σε μία έκταση 80 χλμ που καλύπτει η συνοριοφυλακή του Έβρου.  

Πηγή: skai.gr