ΚΑΙΡΟΣ

Πάτρα: «Όχι» από την ανακρίτρια στην Πισπιρίγκου για επανεξέταση της κεταμίνης

Ποιοι λόγοι την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «ναι» της 18ης ανακρίτριας Αθηνών η νομική υπεράσπιση της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να επιχειρήσει, έως και πλήρη ανατροπή των μέχρι σήμερα επιβαρυντικών δεδομένων για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, ελπίζοντας τουλάχιστον σε λάθος της αρχικής τοξικολογικής εξέτασης, για να αμφισβητήσει έστω το κατηγορητήριο ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τη βαραίνει.

Σύμφωνα με την «Πελοπόννησο», η έγγραφη απάντηση από την επικεφαλής της έρευνας Χριστίνα Σαλλάπα ήταν αρνητική, για επανεξέταση στο Ειδικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες της, η ίδια φέρεται να επικοινώνησε με την Πρυτανεία, στο Ηράκλειο, για να ενημερωθεί για τη δυνατότητα που έχει το Εργαστήριο – οπότε ο έλεγχος να είναι αξιόπιστος- αλλά εκεί ενημερώθηκε πως πρόσφατα αυτό έχει πλημμυρίσει και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αρκετά από τα μηχανήματα.

Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος φαίνεται να είναι έτοιμος να υποβάλει ένσταση, που θα κριθεί από δικαστικό συμβούλιο, αλλάζοντας την επιλογή του εν λόγω Εργαστηρίου (είχε πάρει άδεια για εκεί), ζητώντας η επανεξέταση να γίνει στο εξωτερικό, σε ισοδύναμο με αυτό του κ. Ράικου στο ΑΠΘ, με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε ιατρικά αποδεκτή μεθοδολογία.

Η επανεξέταση του αίματος της 9χρονης, από την τελευταία της νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και «έσβησε» στις 29 Ιανουαρίου, νομικά λέγεται πως είναι δικαίωμα της κατηγορουμένης, παρότι θα σημάνει μία επιπλέον καθυστέρηση στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι αμφιβολίες της πλευράς Πισπιρίγκου για την εξέταση του Εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης, στην οποία βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα της θανατηφόρας κεταμίνης και ήταν αυτή που την κατέστησε κατηγορούμενη και την οδήγησε στον Κορυδαλλό, προέκυψαν από την υπόθεση καταγγελίας βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, με πολύ διαφορετικά τοξικολογικά στοιχεία από αυτά του Εργαστηρίου στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, τον ίδιο δρόμο τη επανεξέτασης, στο εξωτερικό, θα πάρουν και τα φιαλίδια με αίμα της νεκρής Τζωρτζίνας από Καραμανδάνειο Πάτρας (ορός αίματος), 4 από το Νοσοκομείο Παίδων και 2 από το Ωνάσειο της Αθήνας, αφότου αναλυθούν τοξικολογικά από το Εργαστήριο «Ράικου». Μάλιστα, ο εντοπισμός δύο μήνες μετά την ποινική δίωξη της Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζεται από τη νομική υπεράσπισή της… «τουλάχιστον περίεργη, που αναδεικνύει ένα προβληματικό σύστημα στην έρευνα»!

Πηγή: Πελοπόννησος