Πόσο θα αγοράσουν φέτος οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι

Η κίνηση για τις αγορές του πασχαλινού τραπεζιού αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο.

«Ζεσταίνεται» σιγά-σιγά η αγορά εν όψει του Πάσχα, με τους καταναλωτές να κάνουν «διερευνητικές» βόλτες σε κρεοπωλεία και στην Βαρβάκειο αγορά καταγράφοντας -προς το παρόν- τις τιμές για το αρνί και το κατσίκι, το παραδοσιακό φαγητό του πασχαλινού τραπεζιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Τσελίκα, πέντε ημέρες πριν από το Πάσχα η τιμή του αρνιού και του κατσικιού σε κεντρικά κρεοπωλεία κυμαίνεται περίπου στα στα 12 ευρώ, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές είναι υψηλότερες.

Με βάση τις τιμές αυτές το πασχαλινό τραπέζι για 6-8 άτομα θα στοχίσει φέτος περί τα 370 ευρώ.

Από την Βαρβάκειο αγορά η ρεπόρτερ Αναστασία Σταθούλη μετέδωσε ότι οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι ξεκινούν από τα 9,90 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 15 ευρώ. Για παϊδάκια η τιμή φτάνει μέχρι και τα 17 ευρώ/κιλό.

Χαμηλότερα διαμορφώνονται οι τιμές στις μεγάλες αλυσίδες super market, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης για το Καλάθι του Πάσχα:

Η κίνηση για τις αγορές του πασχαλινού τραπεζιού αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Πηγή: skai.gr