ΚΑΙΡΟΣ

Πανελλαδικές 2023: Οι φετινοί αριστούχοι και τα μυστικά της επιτυχίας τους

Με συστηματικό αλλά όχι εξαντλητικό διάβασμα, προσήλωση στον στόχο αλλά και χαλάρωση τα κατάφεραν η Ζωή, η Άντα, ο Δημήτρης, η Κωσταντίνα και η Ελισάβετ 

Και σε αυτές τις εξετάσεις, το συστηματικό αλλά όχι εξαντλητικό διάβασμα και η προσήλωση στον στόχο ήταν το μυστικό των φετινών αριστούχων των πανελλαδικών. 

Πρώτη μεταξύ των πρώτων η μαθήτρια Ζωή Λουκά, η οποία έγραψε 19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική και συγκέντρωσε 19.826 μόρια. 


Όπως είπε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Η Αντα Μυλωνά - μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου - συγκέντρωσε 19. 640 μόρια:  έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση – και θέλει να γίνει Παιδίατρος. 

«Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές» δήλωσε ευτυχισμένη για την επιτυχία της. 

Με 19.710 μόρια, ο... χαλαρός Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης. 

Αποκαλύπτοντας τη… μεθοδολογία του, μιλώντας στο Open, ο νεαρός Δημήτρης είπε: «Διάβαζα το βράδυ, ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις». 

Με 19,220 μόρια η Κωνσταντίνα Γιαννίκου, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, έχει σίγουρα μια θέση στα αμφιθέατρα της Ιατρικής, σε Αθήνα ή Ηράκλειο.

Τα κατάφερε με πρόγραμμα αλλά και ξεκούραση, ποτέ δε διάβαζε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα γιατί θεωρεί πως ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

Η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου, απόφοιτη του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς έλαβε το SMS που την ενημέρωνε για τη βαθμολογία της στις Πανελλαδικές ενώ ήταν σε καραντίνα στο σπίτι της λόγω Covid. 

Με βαθμούς 19 στο μάθημα της Έκθεσης, 19,5 στο μάθημα των Αρχαίων και 19,8 στα μαθήματα Λατινικών και της Ιστορίας έχει συγκεντρώσει από 19.420 έως 19.580 μόρια. 
Σκοπεύει να σπουδάσει στην Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, χωρίς να έχει αποκλείσει και το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.
Η συμβουλή της στους επόμενους υποψήφιους: «Να μην τρελαίνονται, να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους, στις ανάγκες τους»
 

Πηγή: skai.gr