Παιδιά Πάτρα: Στον ανακριτή η 33χρονη - Δείτε τη μεταγωγή της

Χωρίς συνήγορο οδηγήθηκε υπό ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια η 33χρονη μητέρα των 3 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της και σήμερα αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από την ανακρίτρια.

Παραιτήθηκε από συνήγορός της, ο γνωστός δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας και δεν αποκλείεται εάν δεν βρεθεί νέος δικηγόρος να οριστεί από το δικαστήριο. Κατά τη διανυκτέρευσή της στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, παρέμεινε σιωπηλή και δεν ομολόγησε το έγκλημα.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει "απολύτως δεμένη" με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Ιατροδικαστής Τσαντίρης: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα -Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα

Για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής.

Επίσης, το όνομα της μάνας θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας. «Το όνομά της, αυτηνής, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο «στόχαστρο» δύο συγγενείς της μητέρας της Τζωρτζίνας

Δυο πρόσωπα του συγγενικού της περιβάλλοντος της 33χρονης μητέρας της Τζωρτζίνας είναι ήδη στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονία της 9χρονης, και ελέγχεται η συμπεριφορά και η συμμετοχή τους ανέφερε η Ιωάννα Μάνδρου.
 
Παράλληλα, εκτός της 9χρονης και των δύο αδελφών της σημειώνεται ότι απεβίωσε και η σπιτονοικοκυρά που είχε σταθεί στην οικογένεια. Οι αρχές θα ελέγξουν εάν όντως πέθανε από καρκίνο όπως έλεγε η 33χρονη, ή ήταν ένα ακόμα θύμα της.

Oι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εισαγγελείς που διάβασαν τη δικογραφία καταλήγουν στην εκτίμηση ότι η μάνα είχε χορηγήσει κι άλλη φορά την ουσία την κεταμίνη. 
 

Τον Απρίλιο οι γιατροί είχαν σώσει της ζωή της 9χρονης, ωστόσο το παιδάκι έμεινε εγκεφαλικά νεκρό και παραπληγικό. Τον Ιανουάριο ωστόσο, άφησε την τελευταία του πνοή με φρικτό τρόπο, ενώ μόνο η μάνα του ήταν δίπλα
του στις τελευταίες του στιγμές, όπως και την προηγούμενη φορά.

«Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας τραγωδίας χωρίς προηγούμενο» σχολίαζαν οι δικαστικές αρχές. Δυστυχώς για τα άλλα δύο παιδάκια δεν έχουν μείνει παρά μόνο τα οστά γιατί το ένα απεβίωσε το 2019 και το άλλο το 2021. 

Δικαστικές και εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι η δικογραφία για την 33χρονη μάνα της Τζωρτζίνας είναι «δεμένη», δεν αμφισβητείται από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δύο τοξικολογικές εξετάσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον ιατρικό φάκελο, και τις καταθέσεις μαρτύρων, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί. «Το παιδάκι βασανίστηκε, είχε φρικτό βασανιστικό θάνατο από τα χέρια της μάνας, γιατί η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς και επιφέρει το θάνατο από 5 έως και 15 λεπτά μάξιμουμ.

Σημειώνεται ότι η κεταμίνη όταν ο άνθρωπος είναι ζωντανός αποβάλλεται πολύ σύντομα, και δεν ανιχνεύεται στον οργανισμό, ωστόσο επειδή το κοριτσάκι είχε πεθάνει και δεν υπήρχε μεταβολισμός εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις. Η δικογραφία αναφέρεται μόνο στην Τζωρτζίνα. 

Ο γγ. των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», χαρακτήρισε «αψεγάδιαστη» τη δικογραφία και χαιρέτισε τη μεθοδική δουλειά των συναδέλφων του και αποκάλυψε πως είχαν καταλήξει από την αρχή στο συμπέρασμα πως εκείνη είναι η δολοφόνος.

«Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι μπορεί να υπάρχουν και συνεργοί. Εάν υπάρχουν συνεργοί, η αστυνομική έρευνα θα το πάει στη Δικαιοσύνη. Εγώ νομίζω ότι ξέρουν οι συνάδελφοί μου και έχουν καταλήξει», τόνισε επίσης.
 

Πηγή: skai.gr