ΟΛΠ για ατύχημα εργαζομένου: Τι δήλωσε για τους κανονισμούς ασφαλείας στο λιμάνι Πειραιά

Ο ΟΛΠ αναφέρει ότι ο τραυματίας εργαζόμενος παραλήφθη άμεσα από ασθενοφόρο του ΟΛΠ, που βρίσκεται σταθμευμένο συνεχώς εντός του λιμένος 

Οι κανονισμοί του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ είναι πλήρως εναρμονισμένοι με την ισχύουσα νομοθεσία, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ΟΛΠ ΑΕ με αφορμή τον τραυματισμό ενός 43χρονου εργαζόμενου στο λιμάνι του Πειραιά μετά από πτώση κάδου που είχε τοποθετηθεί σε πλατμφόρμα μεταφοράς (Μafi) στην προβλήτα Γ2 στο Κερατσίνι.

Η ΟΛΠ αναφέρει ο τραυματίας εργαζόμενος παραλήφθη άμεσα από ασθενοφόρο της ΟΛΠ, που βρίσκεται σταθμευμένο συνεχώς εντός του λιμένος και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Παράλληλα επισημαίνεται ότι ιδοποιήθηκε και η Λιμενική Αστυνομία, στελέχη της οποίας βρέθηκαν στο σημείο για κάθε αναγκαία περαιτέρω ενέργεια.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον τραυματία συνάδελφό μας και την οικογένειά του. Με δεδομένη την υποστήριξή μας με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η ταχεία και πλήρης ανάρρωσή του, διατηρούμε στενή επικοινωνία με το νοσοκομείο για να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση του τραυματία χειριστή μας» αναφέρει ο ΟΛΠ.

Προσθέτει επίσης ότι οι κανονισμοί του Οργανισμού είναι πλήρως εναρμονισμένοι με την ισχύουσα νομοθεσία, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες Αρχές για τη διεξαγωγή ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας για τα αίτια του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι σε κοινή ανακοίνωσή τους τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι ζήτησαν μετά τον τραυματισμό του συναδέλφου τους την πιστή εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας από τη διοίκηση της εταιρείας.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Τεχνικών Χειριστών Υπαλλήλων της ΟΛΠ και η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων της ΟΛΠ στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι έχουν απαιτήσει από τη διοίκηση της ΟΛΠ την παροχή στους εργαζόμενους των μέσων ατομικής προστασίας που είναι απαραίτητα από τη φύση της εργασίας, ενώ ζητούν την πλήρη κάλυψη των αναγκαίων θέσεων εργασίας, ώστε η καταπόνηση των εργαζομένων να μην προκαλεί τέτοιου είδους ατυχήματα. «Πιστεύουμε ότι οι επισημάνσεις μας αυτές, έπρεπε να είχαν γίνει σεβαστές από τους διοικούντες την εταιρεία και να έχουν παρθεί εγκαίρως τα μέτρα που προτείναμε, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους γεγονότα που σημαδεύουν τη ζωή των συναδέλφων μας» αναφέρουν.

Πηγή: skai.gr