Η ελληνική διατροφή στο πέρασμα των αιώνων. Από τους πρώτους, άγριους σπόρους, μέχρι το πιάτο μας σήμερα. Ο Άρης Πορτοσάλτε με επιστήμονες από όλα τα ερευνητικά πεδία, παρουσιάζουν την ιστορία της διατροφής μας. Μια ιστορία, ταυτόσημη με την εξέλιξή μας.
Μέσα από την ιστορία των σπόρων η παρουσίαση των προϊστορικών οικισμών και της δομής τους. Πότε παράγεται για πρώτη φορά, μια πρώτη μορφή τροφής;
Πώς οι Τούρκοι χρησιμοποιούν ακόμη σιτάρι εκείνης της εποχής για το καλύτερο πλιγούρι; Το όσπρια που τρώμε, τα φρούτα και οι ρίζες... του τσίπουρου. Το πρώτο μας γάλα. Ο ρόλος του σκύλου πριν χιλιάδες χρόνια.
Η Τάνια Βαλαμώτη, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οδηγός στο πρώτο μας ταξίδι.
Παρουσίαση: Άρης Πορτοσάλτε
Υπεύθυνη Περιεχομένου - Παραγωγής: Τζένη Πουπουλίδου
Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαγτζόγλου
Πηγή: skai.grΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.