Οδύνη στην κηδεία των δύο αδελφιών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη - Τους απονέμεται μετά θάνατον ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος

Τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν την ελληνική αποστολή ως διερμηνείς

Στον Ιερό Ναό Παναγιάς της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, παρουσία της Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε σήμερα στις 3 το μεσημέρι η κηδεία των δύο αδελφιών – της Άντζελα-Μόϊρα και του  Φίλιππ-Αντώνιου Μανδαλιού - που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη μαζί με τρεις ενστόλους στην ελληνική αποστολή για ανθρωπιστική βοήθεια, μετα τις φονικές πλημμύρες στην Ντέρνα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο αδικοχαμένων νέων καθώς και ο σύζυγος της Άντζελας ο οποίος είχε ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας μαζί με την 32χρονη οχτώ ημέρες πριν από το πολύνεκρο τροχαίο και σήμερα τη συνοδεύει στην τελευταία της κατοικία.

Τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν την ελληνική αποστολή ως διερμηνείς.

Με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, στα δύο αδέλφια θα απονεμηθεί, μετά θάνατον, ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος.

Το δυστύχημα συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου στο χωριό Μαράουα, όταν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη βγήκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Πηγή: skai.gr