Ο εβδομαδιαίος-συνολικός απολογισμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η Περιφέρεια Αττικής, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), συνεχίζουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, δημιουργώντας κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας και μαζεύουν αίμα για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Από τη Παρασκευή 3 Απριλίου έως τη Πέμπτη 9 Απριλίου έχουν συγκεντρωθεί 1699 μονάδες αίματος από 35 αιμοδοσίες.

Από την αρχή της συλλογικής αυτής δράσης μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί, από όλους τους συμμετέχοντες Δήμους, Φορείς και Συλλόγους , 5566 μονάδες αίματος!

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι τα αποθέματα αίματος να είναι επαρκή! 

Ευχαριστούμε θερμά το κόσμο για τη πρόθυμη συμμετοχή του σε αυτή τη δράση. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τη Περιφέρεια Αττικής για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της στα κλιμάκια των νοσοκομείων που στελεχώνουν τους εξωτερικούς κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, προσφέροντας στο ιατρικό προσωπικό μάσκες, γάντια και απολυμαντικά, προκειμένου να τηρείται το σχετικό πρωτόκολλο και όλοι οι κανόνες υγιεινής, τόσο για την ασφάλεια των ομάδων αιμοδοσίας, όσο και των αιμοδοτών.

Βγαίνουμε από το σπίτι για έναν μεγάλο σκοπό. Δίνουμε αίμα. Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη...

ΕΟΔΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Πηγή: skai.gr