Συνελήφθη ο οργανωμένος oπαδός που συμμετείχε στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για την υπόθεση, συνεχίζεται. 

Συνελήφθη νωρίτερα ένα άτομο που φερεται να εμπλέκεται στα αιματηρά επεισόδια στη Νεα Φιλαδέλφεια, και για το οποίο ειχε εκδοθεί ένταλμα από τον αρμόδιο ανακριτή 

Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος - όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές - είχε συλληφθεί και τον περασμένο Μάρτιο, για επίθεση με οπαδικά κίνητρα έξω από το Εφετείο.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή Γκύζη.

Αυτή την ώρα γίνεται έρευνα στο σπίτι του

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για την υπόθεση, συνεχίζεται. 

Συμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές διαθετουν  ευρήματα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σύντομα στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Στο μεταξύ, πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ουδέποτε αρνήθηκαν εισαγγελείς τη συνδρομή και παρουσία τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν τους ζητήθηκε.

Αναφέρουν επίσης ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική παρουσία πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αντίθετα για τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ, καθώς και του Παναθηναϊκού, έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων με παρόντες εισαγγελικούς λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου αφορά την τήρηση της νομιμότητας και όχι την επιχειρησιακή οργάνωση και δράση της Αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr