ΚΑΙΡΟΣ

Νέα νύχτα επεισοδίων στη Δυτική Αττική – Αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Τραυματίας αστυνομικός από σκάγια στον Ασπρόπυργο- Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ  στα Νεόκτιστα - Νεκρός Ρομά μετά από καβγά μεταξύ δύο οικογενειών

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Νέα νύχτα επεισοδίων από Ρομά στη Δυτική Αττική. Οι Ρομά διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου ομοφύλου τους στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ εκτυλίχθηκε και στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Νωρίτερα, ομάδα ατόμων άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο κοντά στη ΔΕΗ.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν τα συγκεκριμένα άτομα. Τότε, περίπου 30 απ' αυτούς ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς και έπεσαν πυροβολισμοί, από τους οποίους τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ευτυχώς ελαφρά, καθώς τον βρήκαν σκάγια στο πρόσωπο.

Ένας Ρομά έχασε τη ζωή του, μετά από πυροβολισμό ομοφύλου του μετά το πέρας των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για άγνωστη έως στιγμή αιτία, σημειώθηκε διαπληκτισμός ανάμεσα σε δυο οικογένειες. Ο δράστης, που κατά πληροφορίες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, έβαλε όπλο και πυροβόλησε στο στήθος τον άντρα από την αντίπαλη οικογένεια. Διακομίσθηκε στο ιατρικό κέντρο Μεγάρων, όπου ξεψύχησε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η οικογένεια του θύματος υπέδειξε τον δράστη, και αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του. 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Σχιστό Κορυδαλλού με Ρομά οι οποίοι άναψαν φωτιές σε κεντρικό δρόμο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα.



Σε επτά συλλήψεις, καθώς και πολλούς προληπτικούς ελέγχους, έχουν προχωρήσει στο μεταξύ οι δυνάμεις της αστυνομίας στο πλαίσιο της συντονισμένης μεγάλης επιχείρησης στους καταυλισμούς της δυτικής Αττικής. 


 

Πηγή: skai.gr