Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση (pics)

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σωρού, στη Μεταμόρφωση, κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

 

Στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 43 πυροσβέστες και 12 οχήματα, καθώς κι ένα Πεζοπόρο Τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ γίνονται και συνεχείς ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και δημοτικες υδροφόρες.

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο εργοστάσιο και να μην επεκταθεί στις διπλανές βιοτεχνίες. 

Για λόγους ασφαλείας -καθώς λόγω του καπνού υπάρχει μειωμένη ορατότητα νωρίτερα είχε κλείσει η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Ωστόσο, πριν από λίγο, δύο λωρίδες κυκλοφορίας δόθηκαν και στο ρεύμα προς Αθήνα στη Μεταμόρφωση.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διεξάγεται ως εξής:

Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

 

Πηγή: skai.gr