Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Τρισάγιο στο Μνημείο των θυμάτων στο Νέο Βουτζά (φωτογραφίες)

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί με Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Νέο Βουτζά και συνεχίζονται όλη την ημέρα

Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων, στον Νέο Βουτζά, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ανήμερα της συμπλήρωσης έξι χρόνων από την τραγωδία στο Μάτι, που άφησε πίσω της 104 νεκρούς.

τρισαγιο

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Μάτι από τις οδούς Αλεξάνδρου, Διαγόρα, Εκάβης, Ισμήνης, (διέλευση Λεωφόρου Μαραθώνος), Κυανής Ακτής και Ποσειδώνος.

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στεκόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων. Είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά, αυτό που συνέβη στο Μάτι», υπογραμμίζει κλείνοντας.

Στις 20:00, θα διεξαχθεί η κύρια εκδήλωση και το τρισάγιο στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι. Στις 21:00, περπατώντας μέσω Ποσειδώνος από το Ν.Α.Ο.ΜΑ θα γίνει προσέγγιση της Αργυράς Ακτής.

τρισαγιο

Στην Αργυρά Ακτή, στην ένωση των δύο δήμων, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου, θα λάβει, επίσης, χώρα και το δρώμενο που ξεκίνησε από την κόρη ενός θύματος: 104 πλωτά φαναράκια αφήνονται στη θάλασσα:

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί με Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Νέο Βουτζά.

τρισαγιο

Πηγή: skai.gr