ΚΑΙΡΟΣ

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών - Ρίψεις νερού και από αέρος (Βίντεο)

Λίγο μετά τις 07.30 σήμερα το πρωί οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κριεζά κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι - Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα

Μαίνεται έως και σήμερα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις Πετριές στην Εύβοια. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν επί ποδός όλο το βράδυ στην περιοχή προκειμένου να την περιορίσουν, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτό που ανησυχεί είναι το σημείο που καίει έξω από την περιοχή Κριεζά. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και το κυρίως μέτωπο βρίσκεται εσωτερικά των οικισμών Πετριές, Κριεζά, Κόσκινα και Αλώνια.

Λίγο μετά τις 07.30 σήμερα το πρωί οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κριεζά κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε δύσβατα σημεία. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα της Τρίτης ήχησε ξανά το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά

Σε προηγούμενο μήνυμα του 112 γύρω στις 20.15 χθες το βράδυ οι πολίτες είχαν κληθεί να απομακρυνθούν από Κόσκινα προς Ζάρακες.

Στην Εύβοια ο Κικίλιας

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, και έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Παράλληλα σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Πηγή: skai.gr