Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ατεκμηρίωτες και ουσιαστικά αστήρικτες» τις καταγγελίες τους.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός στη δήλωσή του αναφέρει ότι:
«Πρώτον: Σύμφωνα και με το δεύτερο πόρισμα «δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε καμία ποινικώς αξιόλογη ή καθ' οποιονδήποτε τρόπο υπηρεσιακά επιλήψιμη παρέμβαση στο έργο τους».
Δεύτερον: Την απαράδεκτη παρερμηνεία της, με εξαιρετικής διακριτικότητας σύστασης προς αυτούς, τόσο από εμένα ως Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατά προτεραιότητα εξέταση υπόθεσης εξαιρετικής φύσης. Μιας σύστασης που στηρίζεται στο νόμο και κινήθηκε στο πλαίσιο των μη αμφισβητούμενων από οποιονδήποτε καθηκόντων μας.
Τρίτον: Από την αρχή είχα καταστήσει σαφές, ότι η διαχείριση των καταγγελιών ανήκει κυρίως στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όμως, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι Αντεισαγγελείς έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους:
Α) Με τις δικαιοπολιτικά ατεκμηρίωτες και ουσιαστικά αστήρικτες αρχικές τους καταγγελίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα της ίδιας της Δικαιοσύνης αλλά και ούτε οι ίδιοι επιχείρησαν να τις διευκρινίσουν ή να τις αποδείξουν,
Β) Με τις αρχικές τους δηλώσεις τους για την αποκάλυψη ονομάτων του δημόσιου βίου και των οργανωμένων συμφερόντων, που δήθεν, με αξιόποινες πράξεις ή με υπηρεσιακές επιλήψιμες συμπεριφορές τους παρεμπόδισαν στο έργο τους και τα οποία τελικά δεν κατονόμασαν,
Γ) Με την απρόκλητη αμφισβήτηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και, κυρίως, με τη διαστρέβλωση του περιεχομένου της».
Νωρίτερα, ο φάκελος με τις βασικές καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων, για παρεμβάσεις στο έργο τους, διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Από την πολυήμερη έρευνα του Αρείου Πάγου δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα ή συμπεριφορές που να αξιολογούνται ως παρεμβατικές.
Μεταξύ αυτών, όπως υποστηρίζουν, είναι το γεγονός ότι επώνυμος δημοσιογράφος, που δεν κατονομάζουν, τους μετέφερε πληροφορίες για παρακολούθηση των τηλεφώνων τους από οικονομικό παράγοντα που επίσης δεν κατονομάζουν.
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση για το θέμα περί ενδεχόμενης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών, στην οποία αναφέρει τα εξής:
- Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών ρυθμίζεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες εφαρμογής.
- Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργώντας στο πλαίσιο του νόμου και των συνταγματικών αρχών του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ακολουθούν απαρέγκλιτα το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και την οριζόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου.
- Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η άρση του απορρήτου εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.