Τα στοιχεία δεν είναι αδιαμφισβήτητα και η υπόθεση πολύ καλά «δεμένη», τόνισε ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.
Όπως είπε ο ιατροδικαστής, η 33χρονη περιέγραψε μέσα από τις συνεντεύξεις της και τα όσα έλεγε στους γιατρούς την κάθε στιγμή του θανάτου των παιδιών. Οι περιγραφές της διαφοροποιούνται κάπως στην Τζωρτζίνα, καθώς ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο κ. Λέων τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.
«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.
Υπενθυμίζεται ότι στα παιδιά δεν βρέθηκαν ούτε παθολογικά ούτε γενετικά αίτια για τον θάνατό τους.
Για το δεύτερο παιδί ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φέρεται να ήταν εκεί την ώρα του θανάτου.
Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο μωρό και στην 3,5 ετών Μαλένα.
Ο κ. Λέων εξήγησε πως για να βρεθεί αίμα πάνω στο πανάκι, σημαίνει ότι ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας.
Τέλος, είπε ότι αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.
Έρευνες στο σπίτι της 33χρονης στην Πάτρα
Έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα, διεξήγαγαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αχαΐας, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Το σπίτι ερεύνησαν στελέχη της Ασφάλειας Πάτρας και του Ανθρωποκτονιών, παρουσία εισαγγελέα. Παρούσα στην έρευνα ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα.
Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους μια smart τηλεόραση και κουτιά με άγνωστο περιεχόμενο.
Η έρευνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6.30 μμ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στην ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία της στον ανακριτή την Δευτέρα.
Πρόεδρος Ιατρών Πάτρας: Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο
Για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.
Όπως είπε, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού.»
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κα Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα.
«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες.»
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»
«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.
Μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς
Μυστήριο επικρατεί και για τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς που έμενε στον πάνω όροφο του σπιτιού στο οποίο πέθανε η Ίριδα. Η 69χρονη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί, επομένως η ανακάλυψη των αιτίων που οδήγησαν στο θάνατό της γίνεται εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη.
Νέος δικηγόρος υπεράσπισης ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, μετά την παραίτηση του Νίκου Ιωάννου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, που ήταν δικηγόρος της Πισπιρίγκου μέχρι την απαγγελία της βαριάς κατηγορίας.
Πηγή: skai.grΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.