Kύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα: Επιπλέον 9 εμπλεκόμενοι στη δικογραφία - Παλιά γνώριμη των αρχών η «Νάνσι»

Τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών καταστηματαρχών της Αθήνας-  Καρατομήθηκαν από τον Χαρδαλιά 12 επόπτες Υγείας που εμπλεκονται με τη «μαφία των δημοτικών υπαλλήλων»-  Στον Ανακριτή αύριο Τρίτη οι 14 συλληφθέντες

Καρατομήθηκαν νωρίτερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, 12 επόπτες Υγείας οι οποίοι και είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων που δρούσε στο Κέντρο της Αθήνας.

Οι προαναφερθέντες τέθηκαν άμεσα σε αργία, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών με τις αλλαγές στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας είναι σαρωτικές στο περιθώριο των εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές οι εννέα εξ αυτών εργάζονται στις ελεγκτικές υπηρεσίες του κεντρικού τομέα και στις αντίστοιχες υπηρεσίες για τον βόρειο τομέα.

Η Νάνση

Την ίδια ώρα,  η επονομαζόμενη Νάνση που όπως αποδεικνύεται είναι παλιά γνώριμη των αρχών φαίνεται να είναι η επικεφαλής του κυκλώματος.

Η Νάνση κρατούσε μάλιστα αναλυτική κατάσταση εσόδων – εξόδων με ημερομηνίες και ονόματα για όλες τις παράνομες δραστηριότητες.
Τουλάχιστον δύο τέτοια τεφτέρια βρέθηκαν στην κατοχή της.

Η δράση του κυκλώματος φαίνεται πως μετρούσε τουλάχιστον 3 χρόνια όπως φαίνεται και στα "πρακτικά" που κρατούσαν.

Σημειώνεται πως στη «μαφία των δημοτικών υπαλλήλων» συμμετοχή είχαν εκτός των άλλων, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, των υπηρεσιών δόμησης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ποσά ήταν μεγάλα και εισπράττονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να σπεύδει να αναστείλει την κομματική τους ιδιότητα.

Η αρχαιολόγος

Παράλληλα, «κομβικό ρόλο» στο κύκλωμα φέρεται να κατείχε η 63χρονη αρχαιολόγος.

Η 63χρονη λάμβανε ποσά της τάξης των 6- 10 χιλιάδων ευρώ για κάθε περίπτωση διαμεσολάβησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκληματική οργάνωση φαίνεται να είχε «επεκτείνει τις δραστηριότητες της» ακόμη και στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

Στον ανακριτή

Οι 14 συλληφθέντες εκ των οποίων εννέα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα οδηγηθούν αύριο στον Ανακριτή.

Στη δικογραφία εμπλέκονται τουλάχιστον εννέα ακόμη άτομα τα οποία εργάζονταν στις υγειονομικές υπηρεσίες ελέγχου της Περιφέρειας.
 

Πηγή: skai.gr