ΚΑΙΡΟΣ

Κονβόι θανάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το χρονικό, οι παραλείψεις, η τραγική κατάληξη

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Με κυρτό μαχαίρι που χρησιμοποιούν κακοποιοί δολοφονήθηκε ο 29χρονος - Παίρνουν το DNA των συλληφθέντων - Ναζιστικές οι καταβολές των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σε τραγωδία, με το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, κατέληξε η δολοφονική επίθεση δεκάδων Κροατών χούλιγκαν εναντίον φιλάθλων της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο άτυχος 29χρονος φίλαθλος της Ένωσης, μαχαιρώθηκε στο βραχίονα, και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία. 

Ο Μιχάλης πιθανότατα δολοφονήθηκε με ένα κυρτό μαχαίρι, τύπου κάραμπιτ, που χρησιμοποιούν κακοποιοί, όπως αυτό που σκότωσε τον Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη. Εξετάζεται αν ένα από τα μαχαίρια που βρέθηκαν στην περιοχή της Νέα Φιλαδέλφειας είναι το όπλο του εγκλήματος.  

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής επιχειρούν κατ’  αρχήν να εντοπίσουν το σημείο που υπέστη ο 29χρονος τη δολοφονική επίθεση, που φαίνεται ότι είναι η οδός Σμύρνης, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν κάμερες ασφαλείας να έχουν καταγράψει το περιστατικό, αλλά να εντοπίσουν και μάρτυρες. Ο Μιχάλης μετά το δολοφονικό χτύπημα φαίνεται ότι περπάτησε αρκετά πριν καταρρεύσει. Τα στελέχη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν λάβει DNA και από τα ρούχα αλλά και από το σώμα του άτυχου νέου, προκειμένου ενδεχομένως να ταυτοποιηθεί κάποιος από τους συλληφθέντες. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους τους συλληφθέντες, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη.

Η έλευση των Κροατών χούλιγκαν στη χώρα μας μόνο αιφνίδια δεν ήταν. Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικές αρχές τόσο της Κροατίας όσο και του Μαυροβουνίου απ’ όπου πέρασαν για να μπουν στην Ελλάδα ειδοποίησαν, και μάλιστα εγγράφως την Ελληνική Αστυνομία.

Παρά το γεγονός όμως ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για την έλευση των Κροατών, τελικά δεν κατάφερε να τους εμποδίσει σε μια διαδρομή εκατοντάδων χιλιομέτρων κατά την οποία διέσχισαν σχεδόν τη μισή Ελλάδα.

Δεν είναι όμως μόνο οι αρχές των γειτονικών μας χωρών που προειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία για το ταξίδι θανάτου των Κροατών χούλιγκαν. Η ίδια η ΕΛΑΣ είχε συντάξει πολυσέλιδη έκθεση από την οποία προκύπτει ότι και γνώριζε και ανέμενε με λεπτομέρειες την άφιξή τους; και την πρόθεσή τους να προκαλέσουν βίαια επεισόδια.

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν στο μεταξύ οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 αρχικά συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια χθες το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν μέχρι και πριν από λίγο σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση.

Οι υπόλοιποι κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο Τρίτη στον εισαγγελέα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 4 το απόγευμα προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χτεσινά επεισόδια.

Στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα γι' αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Σημειώνεται ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη για τη μισαλλοδοξία από την οποία εμφορούνται και για την αγριότητα με την οποία συμπεριφέρονται. Το παρελθόν τους είναι χαρακτηρισμένο από αιματηρά επεισόδια, ενώ δεν κρύβουν -απεναντίας προβάλλουν με καθε ευκαιρία- τις ναζιστικές τους καταβολές.

Πηγή: skai.gr