Γαρίδα ή καλαμαράκι; Το δίλημμα της Σαρακοστής 

Κάθε Καθαρά Δευτέρα οι νοικοκυρές «σπαζοκεφαλιάζουν» για το τι θα μαγειρέψουν και τα ουζερί ξεπουλάνε τα πάντα. 

Γαρίδα ή καλαμαράκι; Καλαμάρι ή σουπιά; Σουπιά ή χταπόδι; Χταπόδι ή μύδια;

Κάθε Καθαρά Δευτέρα οι νοικοκυρές «σπαζοκεφαλιάζουν» για το τι θα μαγειρέψουν και τα ουζερί ξεπουλάνε τα πάντα. 

Στα μεγάλα… διλλήματα της Σαρακοστής τον πρώτο ρόλο παίζουν οι τιμές και τον δεύτερο οι θερμίδες (λόγοι υγείας που απαγορεύουν την κατανάλωσή τους , όπως χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και ουρικό οξύ, την Καθαρά Δευτέρα παραβλέπονται, λόγω της ημέρας). 

Στο θέμα της τιμής μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ψαραγοράς Αθηνών, Βασίλη Σίμο, φέτος στα περισσότερα προϊόντα είναι ίδιες με πέρυσι ενώ σε κάποια είναι ένα με δυο ευρώ χαμηλότερες.

Διαβάστε σχετικά: Αυξημένη η κίνηση στην ψαραγορά – Οι τιμές στα σαρακοστιανά

Ενδεικτικά, στο καλάθι της ιχθυαγοράς έχουν μπει

- η κόκκινη γαρίδα (12-14 ευρώ το κιλό), 
-  η γαρίδα γάμπαρη (9-12 ευρώ το κιλό),
-  οι σουπιές (10-13 ευρώ το κιλό),
-  το μικρό θρύψαλο (5-6ευρώ το κιλό) και
-  το μικρό καλαμαράκι (9-12). 

Πηγή: skai.gr