Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ήχησε το 112 στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της 04/07/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους άλλων περιοχών της Μακεδονίας, ανάμεσά τους και σε αυτούς της Χαλκιδικής.

Θεσσαλονίκη

Πού αναμένεται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)
α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Πηγή: skai.gr