ΚΑΙΡΟΣ

Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια – Έχουν αποκλειστεί δεκάδες χωριά λόγω της κακοκαιρίας - Βίντεο

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Δύσκολες στιγμές ζει η βόρεια Εύβοια με την κακοκαιρία Daniel να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια καθώς η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Συγκεκριμένα καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Βόρεια Εύβοια.

Τα χωριά Πήλι, Μετόχι, Στροφυλιά, Πύργος, Αγία Άννα έχουν σφυροκοπηθεί ανελέητα από την κακοκαιρία με τα σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, ενώ γέφυρα έσπασε στο χωριό Πήλι.    

Το ποτάμι του Νηρέα έχει υπερχειλίσει σε πολλά σημεία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν 8 απεγκλωβισμοί.

Μια γυναίκα παρόλο που διασώθηκε έπεσε και έσπασε το χέρι της, ενώ ζευγάρι ηλικιωμένων που αδυνατούσαν να φύγουν και τα νερά μπήκαν στο σπίτι τους απομακρύνθηκαν από τους γείτονες.

Για ολική καταστροφή μίλησε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας.

Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια – Έχουν αποκλειστεί δεκάδες χωριά

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση και στην Βόρεια Εύβοια αλλά νωρίτερα και στη Νότια Εύβοια, έχει “φουσκώσει” ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ακραία κακοκαιρία Daniel που πλήττει σκληρά την Εύβοια έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν τη νύχτα στη βόρεια Εύβοια, συγκεκριμένα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στις Ροβιές με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χωριά.

Υπάρχουν παράλληλα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης πολλά σπίτια πλημμυρισμένα, «τα ποτάμια αντέχουν για την ώρα, εάν όμως συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση που έχουμε αυτή την ώρα, πολύ φοβόμαστε πως θα δούμε εικόνες που είδαμε σε άλλες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, στην περιοχή Γούβες.

Πηγή: evima.gr