ΚΑΙΡΟΣ

Ανταποκρίνεται στα φάρμακα ο 17χρονος από το Ηράκλειο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από το τροχαίο

Η κατάσταση του είναι σοβαρή καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία καθώς ο μαθητής της Γ΄Λυκείου δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία του

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του 17χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Η κατάσταση του είναι σοβαρή καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία καθώς ο μαθητής της Γ΄Λυκείου δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία του. Ο δρόμος όμως είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στο πλευρό του εκτός από τους γονείς και τους συγγενείς του βρίσκονται οι συμμαθητές του.

Τα παιδιά είναι στην είσοδο του νοσοκομείου και ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επισκεφτούν τον φίλο τους αρνούνται πεισματικά να φύγουν.

50 φιάλες αίμα

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για αίμα. Καθηγητές και γονείς μαθητών του ΓΕΛ Γαζίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην αιμοδοσία του Βενιζέλειου νοσοκομείου για να δώσουν αίμα στον 17χρονο. Συγκεντρώθηκαν για τον 17χρονο περισσότερες από 50 φιάλες αίμα.

«Για το τροχαίο ευθύνεται 100% η κακή κατάσταση της ασφάλτου»

Σύμφωνα με το cretalive, ο πατέρας του 17χρονου απευθύνει δραματική έκκληση στους αρμόδιους για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο επίμαχο σημείο της εκτροπής, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει να χάσει το παιδί του από κακοτεχνία της ασφάλτου.

«Για το τροχαίο ευθύνεται 100% η κακή κατάσταση της ασφάλτου» υποστηρίζει, περιγράφοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο το οδόστρωμα κάνει ένα βαθούλωμα, κάτι σαν καθίζηση με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα να αποσταθεροποιούνται.

Η έκκληση του δεν αποσκοπεί σε κανενός είδους ανούσιας δημοσιότητας αλλά μόνο, όπως υπογραμμίζει,  να ενεργοποιήσει επιτέλους τα αντανακλαστικά των αρμοδίων για να μην διαλυθούν άλλες ζωές.

Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό ότι ανάμεσα σε άλλα δυστυχήματα, σε αυτό το τμήμα της παραλιακής πριν από 7,5 χρόνια έχασε τη ζωή του και ο γιος του πρώτου του ξαδέρφου, ο 22χρονος Χάρης Βαρότσης. Το αδικοχαμένο παλικάρι έσβησε στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από πολυήμερη μάχη.

«Εμένα το παιδί μου ό,τι ήταν να το πάθει, το έπαθε. Κάνω έκκληση για να μην πάθουν κακό άλλοι άνθρωποι, άλλα παιδιά. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα; Αν δεν έχουν εκείνοι λεφτά για να το φτιάξουν, να το πούνε σε μένα και εγώ θα πληρώσω το τίμημα για δύο μπετονιέρες. Πόσο τελικά κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;»

Πηγή: cretapost.gr