ΚΑΙΡΟΣ

Βίντεο από τη στιγμή που το ελληνικό C-130 προσγειώνεται στη Βηρυτό - Πλάνα μέσα από το cockpit

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Το αεροσκάφος μετέφερε 60 άτομα, 22 Έλληνες πολίτες και 38 πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας - Έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Πέμπτης

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που το C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώνεται στη Βηρυτό στο πλαίσιο της πρώτης επιχείρησης επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το C-130 έφτασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Ελευσίνα. Νωρίτερα, στις 13.30 το μεσημέρι το C-130 προσγειώθηκε στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ.Εξ. η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες που διαβιούν στον Λίβανο.

«Ήμουν στον Λίβανο και θέλαμε να έρθουμε στη Λάρνακα, όπου η κόρη μου ξεκινάει τις σπουδές της και δεν υπήρχαν πτήσεις, τίποτα. Ο γιος μου είναι ήδη στο εξωτερικό, ήμασταν «φυλακισμένοι», δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγουμε γιατί τα αεροπλάνα της Μέσης Ανατολής είναι γεμάτα και δεν βρίσκεις πτήσεις σε λιγότερο από 10 ημέρες», αναφέρει ένας εκ των 60 ανθρώπων μετά την προσγείωσή του και προσθέτει:

«Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο, αν θα κλείσει το αεροδρόμιο ή όχι. Και ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που έσπευσε με αυτή την κίνηση να βγάλει μερικούς (ανθρώπους) που χρειάζεται να φύγουν εκτάκτως από τον Λίβανο.»

Στο βίντεο φαίνεται άνθρωποι έξω από την πόρτα του αεροπλάνου να χειροκροτούν.

«Αισθανόμαστε χαλαροί, όχι άλλη ένταση. Είναι πολύ κακό, αυτό που συνέβη στον Λίβανο, πολύ κακό, ανοργάνωτο και απρογραμμάτιστο. Δεν έπρεπε να το κάνουν αυτό. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον πόλεμο. Ο Λίβανος δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο, όπως όλες οι άλλες χώρες. Οπότε, δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι για τι; Για την εξουσία ή για τι;», δηλώνει γυναίκα που επέστρεψε από τη Βηρυτό.

Πηγή: skai.gr