Φυλάκιση 28 ετών σε δουλέμπορο

Ποινή φυλάκισης 28 ετών επιβλήθηκε την Πέμπτη από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 32χρονο Τούρκο ο οποίος πριν ένα χρόνο είχε μεταφέρει από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας στην Κω 27 παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο τούρκος υπήκοος είχε συλληφθεί από προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω οι οποίοι χρειάστηκε να τον καταδιώξουν προκειμένου να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο σκάφος το οποίο χειριζόταν.

Ο 32χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επιβλήθηκε η συνολική ποινή φυλάκισης των 28 ετών από την οποία θα εκτίσει μόνο τα 10 χρόνια. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έδωσε το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να εξαγοράσει την ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν την Πέμπτη και άλλοι δύο Τούρκοι οι οποίοι κατηγορούνται για την εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη αλλοδαπού που δεν έχει δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο αλλοδαπό επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή ενώ αθώωσε τον συγκατηγορούμενό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες στις 7 Μαΐου 2014 το βράδυ παρέλαβαν με το αυτοκίνητό τους δύο Σύρους που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια άγνωστος δράστης και τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο στην πόλη της Κω όπου τους εξασφάλισαν κατάλυμα.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε την Πέμπτη μετά την απολογία του ο 58χρονος Τούρκος διακινητής που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα, από το προσωπικό του Υπολιμεναρχείου Σύμης να μεταφέρει από τα τουρκικά παράλια στο νησί 82 παράνομους μετανάστες! Σε βάρος του 58χρονου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών, και χθες το πρωί πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 58χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr