Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έσπευσαν δεκάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη και ελικόπτερα

«Σηκώθηκαν» 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα 

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Τετάρτης βορειοδυτικά της Βαρυμπόμπης κοντά στη λεωφόρο Τατοΐου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:10, ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αναφορά ότι απειλείται κάποια κατοικία.

Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεσή της επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα, υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή

Νωρίτερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του Δήμου Ωρωπού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:15, ενώ μετά από περίπου μία ώρα οριοθετήθηκε και δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αρχικά δόθηκε εντολή να τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό του ΠΣ στην Αττική, απόφαση η οποία άλλαξε, θέτοντας το προσωπικό σε μερική επιφυλακή λόγω της συντονισμένης απόκρισης επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων, που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο περιορισμό της φωτιάς.

Πηγή: skai.gr