ΚΑΙΡΟΣ

Φωτιά στην Πέλλα: Στο πεδίο βολής του στρατού οι φλόγες - Νέες δασικές πυρκαγιές σε Αρκαδία, Ιωάννινα και Ροδόπη

Στο όρος Πάικο η πυρόσβεση πλέον γίνεται μόνο από αέρος - Στο σημείο επιχειρούν από πάνω 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα - Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:20 στην περιοχή Αρσάκειο στην Ροδόπη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στο όρος Πάικο στην Πέλλα, η οποία έχει μπει στο πεδίο βολής στην Κρανιά, χωρίς ωστόσο να  απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η πυρόσβεση πλέον γίνεται μόνο από αέρος.

Στο σημείο επιχειρούν από πάνω 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό, ενώ μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες

Η φωτιά μαίνεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και εκδηλώθηκε χθες  γύρω στις 9 μμ, πιθανότατα ύστερα από πτώση κεραυνού.

Νέες φωτιές σε Αρκαδία και Ιωάννινα

Δύο νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα και είναι σε εξέλιξη στο Αβγό Ιωαννίνων και στο Καστράκι Αρκαδίας. 

Στο Καστράκι Αρκαδίας επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Φωτιά στη Ροδόπη, στην περιοχή Αρσάκειο

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14.30 στην περιοχή Αρσάκειο Ροδόπης, του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πέντε αεροσκάφη.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Στο μεταξύ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Αμπελάκια Ροδόπης -άλλη νοτιότερη περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Στο σημείο παραμένουν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πηγή: skai.gr