Φωτιά σε Ηράκλειο, Φθιώτιδα, Αυλώνα και Πρέβεζα

Η φωτιά στο Ηράκλειο κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και ελαιώνες - Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Ηράκλειο σε δύσβατη περιοχή της Λοφούπολης και την Αυλώνα σε γεωργική έκταση

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Λοφούπολης Ηρακλείου, η οποία κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και γεωργικές καλλιέργειες με ελαιώνες.

Για την κατάσβεση της, επιχειρούν δύο εναέρια μέσα της Π.Υ που συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων, πυροσβεστών και ΕΜΟΔΕ. Για την πυρόσβεση έχουν διατεθεί και υδροφόρες του δήμου.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσαπάκος, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η φωτιά θα ελεγχθεί γρήγορα, η κινητοποίηση ήταν άμεση, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές». 

Πυρκαγιά και στον Αυλώνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Αυλώνας, του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά στην Παναγιά Φθιώτιδας και την Πρέβεζα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Παναγιά Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.30 και δεν απειλεί κάποιον οικισμό.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Πρέβεζα. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου  της 5ηςΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 7 αεροσκάφη ενώ υπάρχει συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: skai.gr