Σε εξέλιξη η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το Αφράτι - Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Ηλεία (Βίντεο)

Λίγο πριν τις 16:30 ήχησε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους του Αφρατίου να εκκενώσουν προς το Βασιλικό- Φωτιά ξέσπασε και στην Ηλεία το μεσημέρι της Τετάρτης - Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Κιλκίς

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Πισσώνας στο δήμο Πεσσαπίων στην Εύβοια σε χορτολιβαδική έκταση η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Λίγο πριν τις 16:30 ήχησε το 112 για τους κατοίκους στην περιοχή Αφράτι ζητώντας τους να εκκενώσουν προς το Βασιλικό.

Φωτιά Εύβοια

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ καπνοί έχουν καλύψει και την Χαλκίδα.

Ευβοια

Νωρίτερα ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής Πισσώνας ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα. 

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Παράλληλα, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ανάληψη Ηλείας σε δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με  2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Υπάρχει συνδρομή και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο σε χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για φωτιά στον Όρβηλο από τις 18 Ιουλίου, η οποία επεκτάθηκε και αναζωπυρώθηκε σε περιοχές του Αχλαδοχωρίου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού και από αέρος. Ειδικότερα επί τόπου επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη τα ξημερώματα στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Δασική πυρκαγιά 🔥 στο #Αχλαδοχώρι #Σερρών

❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 30, 2024

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στο Πευκοδάσος Κιλκίς 

Διαδοχικά 3 πυρκαγιές ξέσπασαν στον δήμο Παιονίας Κιλκίς σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 2 χλμ μεταξύ τους , ανέφερε σε ανάρτησή του χθες βράδυ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας 

Μέσα στη νύχτα, σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, ξέσπασαν διαδοχικά στον δήμο Παιονίας Κιλκίς 3 #πυρκαγιές.

Η σοβαρότερη είναι στο Πευκοδάσος όπου επιχειρούν 16 οχήματα, 50 #πυροσβέστες και μια ομάδα δασοκομάντος της 2ης ΕΜΟΔΕ.
Η ΕΛΑΣ και το…

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) July 30, 2024
Πηγή: skai.gr