ΚΑΙΡΟΣ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Προβληματίζει το μέτωπο βορειοανατολικά της Νίψας - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Το σοβαρότερο μέτωπο είναι βορειοανατολικά της Νίψας, πάνω από την Εγνατία Οδό

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και καίει ακόμα λόγω των ισχυρών ανεμών, εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ, που μαίνονται στην περιοχή.

Το σοβαρότερο μέτωπο είναι βορειοανατολικά της Νίψας, πάνω από την Εγνατία Οδό.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι ανατολικά, και εκτείνεται προς το χωριό Μοναστηράκι, νοτίως του Δορίσκου, που έχουν εκκενωθεί από χθες.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, άνοιξε το τμήμα στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κήπων και συγκεκριμένα από το ύψος του οικισμού Λουτρών έως τον οικισμό Μοναστηράκι και στα δύο ρεύματα.

Συνολικά επιχειρούν 214 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.. Παράλληλα, συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρειας, των δήμων και πολλοί εθελοντές. 

Από την πρώτη μέρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα κυρίως αναπνευστικά, 7 πυροσβέστες και ένας εθελοντής, έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί και έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα.

Πηγή: skai.gr