Βοιωτία: Nεκρός βοσκός από την πυρκαγιά στην περιοχή - Πήγε να σώσει τα ζώα του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στο χωριό Χώστια λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις - Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για έναν νεκρό κτηνοτρόφο στον Πρόδρομο Βοιτωτίας λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) στα Χώστια, ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα του, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Μήνυμα στους κατοίκους και τους παραθεριστές της παραλίας Σαράντι για να απομακρυνθούν προς Θίσβη εστάλη από το 112, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα προσέγγισαν το μέτωπο της φωτιάς. Από αέρος σηκώθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένα ακόμα μήνυμα εστάλη νωρίτερα από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν.

Η φωτιά στη Βοιωτία απασχολεί και τα διεθνή μέσα με εκτενή αναφορά στις προσπάθειες κατάσβεσης και τον θάνατο ενός ανθρώπου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail «νέα πυρκαγιά πλήττει την Ελλάδα, με τις παραλίες και τους οικισμούς στην περιοχή να εκκενώνονται». Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη φωτιά της Αλεξανδρούπολης και στις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί και την προσπάθειά τους να ανακόψουν την κατεύθυνση της φωτιάς προς το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς.

 
Η φωτιά έφτασε στα όρια της παραλίας Σαράντι - Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiothiva.gr, η φωτιά έφτασε τα όρια της παραλίας Σαράντι, η οποία «πνίγεται» από τους πυκνούς καπνούς, ενώ το κάμπινγκ που βρισκόταν στο σημείο κάηκε. 

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 7 οχήματα με 11 αστυνομικούς – που ενισχύονται διαρκώς -, η οποία από τις 11:00 π.μ. προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες πως κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους πείσει να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

Αρτοποιός στον ΣΚΑΪ: Η φωτιά κατευθύνεται στην παραλία Σαράντι, φύγετε 

Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα, να φύγουν. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στο Σαράντι με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή, επισήμανε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δήμαρχος Θήβας: "Κάποιοι έκαναν εργασίες" 

Απειλείται ένα τμήμα του οικισμού του Σαραντίου, προσπαθούμε να καταστείλουμε τη φωτιά και με υδροφόρες του Θήβου, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου. 

Η φωτιά ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες στον οικισμό των Χωστίων, δυστυχώς, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος. Ο οικισμός ξεπερνά τα 800 άτομα το καλοκαίρι δήλωσε ο κ. Αναστασίου. 

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα είναι σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά στη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, για την απομάκρυνση πολιτών εφόσον απαιτηθεί.    

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Βοιωτία

Φωτιά

Σε επιφυλακή ετέθησαν σκάφη εξαιτίας της σοβαρής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Για προληπτικούς λόγους μάλιστα 60 άτομα από τη παραλία Σαράντη Βοιωτίας επιβιβάστηκαν σε δύο αλιευτικά που βρίσκονταν σε επιφυλακή στην εν λόγω περιοχή. 

Πηγή: skai.gr