Φωτιά στην Ξάνθη - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λέσβο (Βίντεο)

Στο μεταξύ, χωρίς κανένα ενεργό μέτωπο είναι η χθεσινή (Σαββάτο) μεγάλη δασική πυρκαγιά μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου

Φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Κυριακής λίγο έξω από την Ξάνθη. Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα ενώ νωρίτερα έκαναν ρίψεις νερού από αέρα τράκτορες που βρίσκονταν στο σημείο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Λέσβο σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καβάκι Πέτρας.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η φωτιά έκαψε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και χόρτα χωρίς ποτέ να απειλήσει κατοικημένες περιοχές ή ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα και παράλληλα με την φωτιά της Πέτρας υπήρξε μια μικρή εστία φωτιάς στην Αγιάσο στη νότια Λέσβο που αντιμετωπίσθηκε από το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Στο μεταξύ, χωρίς κανένα ενεργό μέτωπο είναι η χθεσινή (Σαββάτο) μεγάλη δασική πυρκαγιά μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάηκαν 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά και έχει συλληφθεί από χθες γιατί όπως προέκυψε πραγματοποιούσε εργασίες μέσα σε οικόπεδο του προκαλώντας τη φωτιά.

 

Πηγή: skai.gr