Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Χανιά: Εκκενώθηκαν περιοχές - Ζημιές σε αυλές σπιτιών (Βίντεο)

Εκκενώθηκαν 4 περιοχές - «Πνέουν άνεμοι που δημιουργούν στροβιλίσματα της φωτιάς και νέες εστίες», σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου - Σελίνου και «υπάρχουν 3 μέτωπα σε μία χιλιομετρική γραμμή 10 χλμ»

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Κάντανος, νοτιοδυτικά των Χανίων ενώ λίγο πριν τις 7 το απόγευμα νέο μήνυμα εστάλη από το 112 προκειμένου οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων να απομακρυνθούν προς Τεμένια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι οι διάσπαρτες εστίες φωτιάς στο νότιο κομμάτι. 

«Πρόκειται για μία δύσβατη περιοχή στην οποία πνέουν άνεμοι που δημιουργούν στροβιλίσματα της φωτιάς και νέες εστίες", ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου , Αντώνης Περρακάκης.

Ο κύριος Περρακάκης τόνισε έχουν προκληθεί ήδη κάποιες ζημιές σε αυλές σπιτιών.  Πρόσθεσε ότι αυτήν την στιγμή, υπάρχουν 3 μέτωπα σε μία χιλιομετρική γραμμή 10 χλμ. Το πρόβλημα ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι ότι τα βουνά είναι δύσβατα και δυσπρόσιτα και τη μόνη ουσιαστική βοήθεια μπορούν να προσφέρουν τα 4 ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή, παρότι ισχυρές επίγειες δυνάμεις είναι παρατεταγμένες στα μέτωπα της φωτιάς.

Ο κύριος Περρακάκης επεσήμανε ότι η εικόνα της φωτιάς αυτήν την ώρα είναι ανησυχητική.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Συμανδαράκη στην περιοχή της Καντάνου επικεντρώνονται αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Έκανε λόγο για μία αραιοκατοικημένη περιοχή, ενώ για τις περιοχές Αγριλές και Λιβάδα Χανίων όπου νωρίτερα σήμερα υπήρξε 112 για εκκένωση, ο κίνδυνος έχει αποφευχθεί.

Για την κατάσβεση της φωτιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 130 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τα χωριά Αγριλές και Λιβάδα στην ευρύτερη περιοχή Ροδοβανίου πριν τη Σούγια, εκκενώθηκαν κατόπιν μηνύματος από το 112.

Πηγή: skai.gr