Κλείσιμο

Φωτιά σε Πετριές Εύβοιας: Εκκενώνονται περιοχές - Διαδοχικά μηνύματα από το 112 (Βίντεο)

Κινητοποιήθηκαν δεκάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Φωτιά και στο Δερβένι Θεσσαλονίκης και τα Κακουραίικα Αρκαδίας 

Φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στις Πετριές Ευβοιας λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ενώ λίγο μετά τις 16.00 οι πολίτες που βρίσκονται στην στην περιοχή Κριεζά κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Λέπουρα και Βέλος και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Κοσκινά να απομακρυνθούν προς Ζάρακες και Μεσοχώρια. 

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής υπάρχουν μαύροι πυκνοί καπνοί στο σημείο και πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται νότια.

Νωρίτερα, οι πολίτες στην περιοχή κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 30 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα τα οποία επιχειρούν από αέρος εκ περιτροπής σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Δερβένι, του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στα Κακουραίικα Αρκαδίας. Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 εστάλη στους πολίτες στην περιοχή προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 13 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν και οι υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στο Καλαμπάκι δράμας σε υπολείμματα καλλιεργείων. Στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα, 17 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο και καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Παλαιόκαστρο Λάρισας.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 10ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πηγή: skai.gr