Φωτιά έξω από την πόλη της Λαμίας - Εκκενώνεται η περιοχή Αφανού (Βίντεο)

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία

Φωτιά ξέσπασε στη βόρεια πλευρά της Λαμίας γύρω στις 15:10 σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά πήρε αμέσως διαστάσεις καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά κοντά σε σπίτια, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Αμέσως αποφασίστηκε η εκκένωση των σπιτιών στην περιοχή Αφανού της Λαμίας, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν ρίψεις τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το Lamiareport, οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από το κομμάτι δίπλα στο γήπεδο και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών νοτιανατολικών ανέμων ξέφυγαν σε παρακείμενες κατοικίες. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

lamia

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

 Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

Πηγή: skai.gr