Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Καλύτερη η εικόνα σήμερα το πρωί

Με το πρώτο φως της ημέρας έφτασαν τα εναέρια μέσα για να συμβάλουν στην κατάσβεση καθώς η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη  

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η φωτιά στην Εύβοια, που έκαιγε όλη νύχτα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Σωτήρης Μπαρσάκης, το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Αρτάκη έχει περιοριστεί, αφού έκαψε στρέμματα δάσους και κάποιες αποθήκες, αλλά όχι σπίτια.

Από χθες το βράδυ κόπασαν οι άνεμοι, γεγονός που βοήθησε στο να βελτιωθεί η εικόνα της φωτιάς, ενώ με τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα από νωρίς το πρωί αντιμετωπίστηκε μια αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα πίσω από τη Νέα Αρτάκη.

Ευτυχώς η φωτιά δεν απείλησε τελικά τη βιομηχανική περιοχή  .

Σύμφωνα με το evima.gr πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές.

Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

ευβοια

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και στα Ψαχνά Ευβοίας, επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Πηγή: evima.gr