ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη φωτιά εντός της βιομηχανικής ζώνης στην Ριτσώνα – Καίγεται εργοστάσιο- Δείτε φωτογραφίες

Νέο πύρινο μέτωπο και στην Εύβοια

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία της Εύβοιας για μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Ριτσώνας.

Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε εργοστάσιο και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας και ο διοικητής του Νομού, Κώστας Ψαρρός.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης το οποίο βρίσκεται απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια. Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα στην Εύβοια σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας των ΔασαρχείωνΑλιβερίου,  Χαλκίδας, Λίμνης και Ιστιαίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ανέφερε μιλώντας στον Σκάι 100.3 πως η φωτιά ξέσπασε στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης, κατά πάσα πιθανότητα από μονάδα ανακυκλώσιμων υλικών.

Κοντά βρίσκεται η Δομή προσφύγων η οποία με βάση τη φορά των ανέμων δεν κινδυνεύει, τόνισε.

Η φωτιά είναι εντός των βιομηχανικών ζωνών και τα υλικά που επεξεργάζονται εκεί, είναι άκρως εύφλεκτα, υπογράμμισε.

112

Οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στη Ριτσώνα κατέστησαν αποπνικτική την ατμόσφαιρα ακόμα και ενδεικτικά μήνυμα να μείνουν εντός του σπιτιού τους έλαβαν αρκετοί πολίτες.