Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη νέα πρόεδρος του ΕΣΡ

Η νέα σύνθεση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου 

Με 16 ψήφους από ΝΔ και ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (πλειοψηφία 3/5) η Διάσκεψη των Προέδρων υπερψήφισε την αλλαγή στην ηγεσία του ΕΣΡ. 

Νέα πρόεδρος τοποθετείται η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που διετέλεσε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Στο νέο ΕΣΡ αντιπρόεδρος τοποθετείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και μέλη οι: Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Σπυρίδων Χρυσοφώτης, Πέτρος Τριανταφυλλίδης Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν κατά.

«Παρών» από ΚΚΕ. 

Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία νοσεί με κορωνοϊό. 

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων για το διορισμό της νέας Σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και των νέων μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, εκφράζοντας αντιρρήσεις για τη διαδικασία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά μεταξύ άλλων την αναβολή των σημερινών συνεδριάσεων και τη δυνατότητα ακρόασης των προτεινομένων προσώπων.

«Με δεδομένο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες Ανεξάρτητες Αρχές έχουν αρμοδιότητα την Ελευθερία της Ενημέρωσης και τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Κορυφαία Δικαιώματα σε ένα Κράτος Δικαίου, για την παραβίαση των οποίων τη Κυβέρνηση ελέγχεται, είναι πρόδηλο ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί απόπειρα χειραγώγησης των διαδικασιών ενώπιον των Ανεξάρτητων Αρχών και ιδίως των διαδικασιών ελέγχου της Κυβέρνησης για το Σκάνδαλο των Παρακολουθήσεων, μέσω του Πρωθυπουργικού Γραφείου και της ΕΥΠ, αλλά και για τα ζητήματα παρεμβάσεών της στη ελευθερία ενημέρωση», υπογραμμίζει.

Πηγή: skai.gr