Επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτα τους οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών

Τα πρώτα λεωφορεία μετέφεραν ήδη κόσμο από το εκθεσιακό κέντρο Βόλου στο οποίο παρέμειναν το βράδυ πάνω από 1000 πολίτες

Επιστρέφουν σταδιακά κάτοικοι και επαγγελματίες στην Νέα Αγχίαλο και στις Μικροθήβες, μετά την έκρυθμη κατάσταση που προκλήθηκε χθες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.

Ήδη τα πρώτα λεωφορεία μετέφεραν κόσμο από το εκθεσιακό κέντρο Βόλου στο οποίο φιλοξενήθηκαν το βράδυ πάνω από 1000 πολίτες, οι οποίοι έλαβαν εντολή εκκένωσης της περιοχής τους.

Στο εκθεσιακό κέντρο στήθηκε ένας μεγάλος μηχανισμός υποδοχής που κατέγραφε τον κόσμο που κατέφθασε.

Μέσα στην αίθουσα στήθηκαν εκατοντάδες κρεβάτια που μεταφέρθηκαν και από στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, ενώ παράλληλα παρασχέθηκε φαγητό που παρείχαν εταιρίες catering του Βόλου.

Οι κάτοικοι πλέον επιστρέφουν στα σπίτια τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν η πυρκαγιά και το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις στην αποθήκη των πυρομαχικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης η περιοχή της Νέα Αγχιάλου είναι απόλυτα ασφαλής. Κατόπιν αυτού από τις 1.30 μ.μ., δίνεται το πράσινο φως για την επιστροφή των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών στις οικίες και τις επιχειρήσεις τους. Παραμένει μόνο η απαγόρευση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την αεροπορική μονάδα.

Οσοι δεν έχουν ίδια μέσα για να μετακινηθούν, ο Δήμος Βόλου διαθέτει λεωφορεία, που ξεκινούν από το Εκθεσιακό Κέντρο για να τους μεταφέρoυν».

Πηγή: skai.gr