ΚΑΙΡΟΣ

Ένταση με ομάδα φοιτητών που προσπάθησε να καταλάβει τη Νομική

Στον παράδρομο της οδού Ακαδημίας παραμένουν οι φοιτητές που απωθήθηκαν νωρίτερα από τη Νομική Σχολή. Δημιουργήθηκε μάλιστα νέα ένταση στον πεζόδρομο μεταξύ των κτιρίων του Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας, ενώ υπάρχει και ελαφρύς τραυματισμός φοιτητή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από την Τετάρτη το βράδυ έξω από τη Νομική και την Πρυτανεία μετά από σχετικό αίτημα του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη.

Ο κ. Φορτσάκης έλαβε την απόφαση ενόψει των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη, εν όψει του εορτασμού, η οποία θα ίσχυε από σήμερα Πέμπτη, αναφέροντας ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι οι φοιτητές τη φύλαξη του χώρου κατά τη διάρκεια της κατάληψης, κάτι που ο πρύτανης δεν έκανε αποδεκτό. Οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα κάνουν προσπάθεια άρσης της φύλαξης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, η οποία προχώρησε σε lock-out έως την Τρίτη, καθώς υπήρχε προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για σήμερα Πέμπτη.   

«Χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ.

Πηγή: skai.gr