Έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Μήνυμα από το 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Δείτε βίντεο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά - Στο σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ούτε για εγκλωβισμένους - Ήχησε το 112: «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Οι δρόμοι που είναι κλειστοί

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από έκρηξη και στη συνέχεια μεγάλης φωτιάς που σημειώθηκε περίπου στις 15.30 το μεσημέρι της Πέμπτης σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ) στην Κάτω Κηφισιά στην οδό Αιγιδών.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ούτε για εγκλωβισμένους, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, έχει μερικώς μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο.

Ελικόπτερο έκανε προληπτικές ρίψεις νέου σε διπλανά εργοστάσια προκείμενου να μην επεκταθεί η φωτιά.

Έκρηξη στην Κάτω Κηφισιά

Η φωτιά πέρασε από το πρώτο κτίριο εταιρείας με πλαστικά, το οποίο κάηκε ολοσχερώς και πέρασε στο δεύτερο όπου στεγάζεται τεχνική εταιρεία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολιτάς.

Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε γύρω στις 15.34 το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Έκρηξη στην Κάτω Κηφισιά

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι στους κατοίκους των γύρω περιοχών καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή όπου έσπευσαν και 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προληπτικά για τυχόν εγκλωβισμένους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έκαναν έκκληση στους πολίτες να μην κατευθύνονται στην περιοχή προκειμένου να διευκολύνουν την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων και για να μην υπάρξει ο κίνδυνος εγκλωβισμού, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο

Στον Βασίλη Παλαμήδη, σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού υγείας, Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που φλέγεται στην Κάτω Κηφισιά. Όπως δήλωσε η κ. Γκάγκα δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Έκρηξη στη Κάτω Κηφισιά

Ποιο είναι το εργοστάσιο που καίγεταιΠοια είναι η PAL Παλαμήδης

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σκευών μαγειρικής, η οποία στην πορεία έγινε "Παλαμήδης ΑΕ". Το 1960 η διοίκηση προχώρησε στην εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής, με στόχο τα ανοξείδωτα είδη κουζίνας.

Το 1990 η εταιρεία επέκτεινε την προϊοντική σειρά της και ξεκίνησε να παράγει αντικολλητικά προϊόντα κουζίνας, ενώ τρία χρόνια αργότερα τα προϊόντα της  άρχισαν να εξάγονται σε περισσότερες από 10 χώρες. Το 2008 πολλαπλασιάστηκαν οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και επτά χρόνια αργότερα  η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Οι δρόμοι που είναι κλειστοί - Ποιοι άνοιξαν

  • Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, διεξάγεται πλέον κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας από το ύψος το κόμβου Καλυφτάκη στην περιοχή της Κηφισιάς, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σένεκα και Αιγίδων

112

Έκρηξη στη Κάτω Κηφισιά

Έκρηξη στη Κάτω Κηφισιά

Πηγή: skai.gr