Εικόνες σοκ: Σκύλος βρέθηκε δεμένος και αποστεωμένος στην Ηλεία

Το άτυχο οικόσιτο ζώο, ένα θηλυκό Boxer, είχε κυριολεκτικά μόνο κόκκαλα και δέρμα και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή 

Οργή και σοκ προκαλεί η καταγγελία του φιλοζωικού συλλόγου Κρεστένων για ένα θηλυκό Boxer που βρέθηκε δεμένο με αλυσίδα, αποστεωμένο και σε άθλια κατάσταση σε οικόπεδο στη Ζαχάρω Ηλείας. 

Μάλιστα, όταν το σηκώσαν για να το πάνε στον κτηνίατρο, η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί.

Τον σύλλογο ειδοποίησαν  δύο τουρίστριες από την Αυστρία και οι άνθρωποι του συλλόγου αναρωτιούνται  γιατί κανείς δεν αντέδρασε τόσο καιρό βλέποντας αυτό το τραγικό θέαμα, καθώς πρόκειται για ένα σημείο όπου περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι.

Όπως τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων σε ανακοίνωσή του, δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα τα καταφέρει, καθώς βρέθηκε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το κώμα.

Πάντως, σύμφωνα με το ilialive η γυναίκα είχε σε δικό της χώρο το σκύλο επικοινώνησε με το τοπικό μέσο  και τόνισε πως θα κινηθεί νομικά καθώς η ίδια πριν μερικές ημέρες εντόπισε το θηλυκό σκυλάκι ράτσας Boxer και το περιέθαλψε, ενώ το μετέφερε και για εξετάσεις σε κτηνίατρο που συνέστησε φαρμακευτική αγωγή καθώς το σκυλί βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

"Έχω στο σπίτι μου 14 σκυλιά και 30 γατιά, που το προσέχω και τα φροντίζω να είναι σε καλές συνθήκες. Δεν γίνεται να τα έχω όλα ταϊσμένα και το ένα χωρίς φαγητό. Τη σκυλίτσα την βρήκα να περιφέρεται σκελετωμένη πριν λίγες ημέρες. Στον κτηνίατρο που την μετέφερα διαπιστώθηκε πως έχει δαγκωθεί από φίδι και πως αντιμετωπίζει πολυοργανική ανεπάρκεια. Έτσι δόθηκε από τον κτηνίατρο φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσουμε να το σώσουμε. Για να λαμβάνει και την αγωγή, πρέπει να το έχουμε κοντά, έτσι το δέσαμε για να μην φύγει και χαθεί πάλι" εξήγησε η γυναίκα που επικοινώνησε με το ilialive.gr.

Η κυρία επισήμανε πως όλα τα παραπάνω προσπάθησε να τα αναφέρει στα μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου που έφτασαν στο χώρο της για το σκυλάκι, δεν της έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. "Είμαι έγκυος στον 7ο μήνα και προσπαθώ να βοηθήσω και αυτό το σκυλί που βρήκα και θα βρω το μπελά μου" σχολίασε φανερά εκνευρισμένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Κάθε μέρα έχουμε και μια «έκπληξη». Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά.

Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές.

Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα.

Μπορεί να είναι εικόνα γουαλάμπι και καγκουρό

Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στον δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε.

Αυτό που αναρωτιόμαστε... τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο...Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να "απολαύσουν" τις ομορφιές του τόπου μας!

Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!»

Πηγή: skai.gr