Εικόνα καθημερινότητας στο Αιγαίο - Πελώνη σε ΣΚΑΪ 100,3: Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο

Εικόνα «καθημερινότητας» παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα στο Αιγαίο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τάση αποκλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές, η Τουρκία έχει μετακινήσει τα πολεμικά της πλοία στις βάσεις τους και εκτός βρίσκονται μόνο τα πλοία που παγίως επιτηρούν στα στο Αιγαίο. Επιπλέον, το ερευνητικό Όρουτς Ρέις παραμένει στο λιμάνι της Αττάλειας.

«Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς απειλών και πως ενέργειες τέτοιου τύπου ακυρώνουν την οποιαδήποτε συζήτηση επί της ουσίας.

Η κ. Πελώνη, τόνισε επίσης πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και δεν θα μπορούσε να μην είχε στείλει μήνυμα ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές.

Ανέφερε ακόμη ότι ήταν καλό που πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας- Τουρκιάς- Γερμανίας στο Βερολίνο, γιατί φάνηκε ποιος επιθυμεί τον διάλογο και ποιος όχι.

Πηγή: skai.gr